Skoči na glavno vsebino

Učenci

Zdravstveno varstvo

Zdravstveno varstvo

V sodelovanju s šolskim dispanzerjem Zdravstvenega doma Sežana in zobno ambulanto v Komnu bodo za učence 2., 4., 6. in 8. razreda organizirani sistematske zdravstvene in zobozdravstvene preglede, učenci bodo nadaljevali s programom cepljenja, ki so ga začeli že v predšolskem obdobju, pri učencih 8. razreda pa bo opravljen tudi pregled sluha.

Šolski dispanzer vodi zdravnica Mojca Vidrih, dr. med., spec. pediatrije, v timu pa je še medicinska sestra Slavica Vojska. Sistematski pregledi se izvajajo v šolskem dispanzerju v Sežani ob prisotnosti staršev.
Šolska zdravnica opravlja tudi sistematske preglede učencev, ki vstopajo v 1. razred, sodeluje na timskih obravnavah bodočih prvošolcev in devetošolcev ter pri namenskih pregledih otrok glede na potrebe učne ali osebnostne problematike.

Šolsko zobno ambulanto v Komnu lahko učenci obiščejo vsako sredo popoldne. Zobozdravnica Nataša Torkar Fabčič, dr. stom., bo z asistentko Aleksandro Grilj opravila sistematske preglede zob po razporedu, objavljenem v septembru.
V okviru zobozdravstvene preventive bomo nadaljevali z učenjem pravilnega čiščenja zob in tekmovanjem v akciji »Za čiste zobe ob zdravi prehrani«, ki poteka med učenci od 1. do 5. razreda v vseh šolah v Sloveniji, za naše učence pa jo vodi medicinska sestra Aleša Birsa.
Zdravstveno preventivne aktivnosti na šoli vodi dipl. med. sestra Ana Furlan.

Učenci morajo na dan pregleda s sabo prinesti kartico zdravstvenega zavarovanja in zobozdravstveni kartonček za naročanje na pregled.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Dostopnost