Skoči na glavno vsebino

DEJAVNOSTI IN PROJEKTI

TVU 2023

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji.
Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije, naš območni koordinator je Izobraževalni zavod Cogitamus.  Projekt se izvaja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Tudi letos je naša šola, v času od 15. 5 do 18. 6. 2023, sodelovala v projektu TVU z raznimi delavnicami. Za učence smo organizirali jezikovne urice, kjer so učenci nakupovali v italijanskem in angleškem jeziku. Učenci so raziskovali in se orientirali v okolici našega kraja ter spoznavali njene posebnosti. Delavnice z glino smo popestrili še z delavnico grafike ter risbe in tako tudi likovno ustvarjali. Z branjem in knjigami smo se pripravljali na poletne počitnice in iskali ideje za poletno branje. Spoznavali smo kraške suhozide.

Ana Masten, koordinator TVU na OŠ Komen.

(Visited 114 times, 1 visits today)
Dostopnost