Skoči na glavno vsebino

dejavnosti in projekti

Eko šola

EKO – PROJEKT

Naša šola je že vrsto let vključena v projekt Eko šola. V letošnjem šolskem letu smo učence 1. triade ozaveščali o pravilnem ravnanju s kartonsko embalažo za mleko in sokove (KEMS) ter njenim pravilnim ločevanjem.
V okviru projekta Eko – paket so drugošolci iz odpadne KEMS embalaže ustvarjali pustne maske. Domiselnost izdelkov je komisijo navdušila. Prejeli so nagrado za 3. mesto.

SEJEM ALTERMED

V nedeljo, 17. 3. 2019, smo se na sejmu Altermed v Celju predstavili s kakijevimi krhlji in marmelado ter s pirinim kruhom, pašto in piškoti.
Priprava kakijevih krhljev terja kar nekaj časa in potrpežljivosti. Učenci so jih pripravljali pri uri gospodinjstva, v času podaljšanega bivanja, na popoldanski delavnici in pri izbirnem predmetu SPH. S kuhanjem marmelade sta se spoprijeli Nika in Maša. Z okusom sta bili zelo zadovoljni.
Piro, pirino moko in pripravo jedi iz nje pa so učenci 1. triade spoznali na delavnici. Vabilu k sodelovanju se je prijazno odzvala Nikina mama, gospa Vesna Antonič. Njene dolgoletne izkušnje so nam olajšale delo pri peki kruha in piškotov ter pripravi pašte.
Vse omenjene dobrote smo predstavili in ponudili na sejmu. Stojnica je bila zelo dobro obiskana. Poleg jedi smo obiskovalce razveselili še z recepti.
Sejem je bil tudi tekmovalno naravnan, saj je stojnico ocenjevala strokovna komisija Eko šole.
Prejeli smo zlato priznanje.
Ob tem bi se zahvalila ravnateljici, sodelavkam, Tanji Spačal in Nataši Lozej, kmetiji Buntovi iz Škrbine in vsakemu posebej, ki je na kakršen koli način pripomogel k uspešno izpeljanemu projektu.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Dostopnost