Skoči na glavno vsebino

​Zakorakali smo v novo šolsko leto. Šolski prag OŠ Komen je prestopilo 299 učencev, od tega kar 72 na podružnični šoli v Štanjelu.
Danes je rumeno rutico okrog vratu dobilo 28 prvošolk in prvošolcev.

Za prijeten sprejem prvošolcev so poskrbele razredne učiteljice z lutkovno pravljico Pikapolonica in pikice, glasbenika Žiga Bolje in Žiga Abram ter učenci otroškega pevskega zbora v Komnu in v Štanjelu. Starše in učence sta nagovorila tudi župan g. Erik Modic in policist g. Erik Fabčič.
Prvi šolski dan je za vse, tako za učence in starše ter učitelje, poseben, vznemirljiv dan. Navdušenja in pričakovanja so različna – videti svoje prijatelje, spoznati nove sošolce, učiteljice. V novem šolskem letu razviti svoje sposobnosti, se naučiti kaj novega, doživljati zadovoljstvo ob zastavljenih ciljih, se veseliti svojega uspeha in uspeha drugih…
Zastavili smo si cilj, da bomo v prihajajočem šolskem letu pozornost namenili negovanju in vzpostavljanju medgeneracijskega sodelovanja, ki je enkratna priložnost za ustvarjanje in učenje.
​Naj bo šolsko leto 2023/2024 predvsem zdravo, za uspehe pa se bomo skupaj potrudili, zato bomo starše in stare starše povabili k sodelovanju v šolskih aktivnostih.
Nadejamo se, da bomo skupaj – drug z drugim – soustvarjali prijeten in uspešen vsakdan usmerjen k jasno zastavljenim, skupnim in obenem individualnim ciljem.
Dunja Peric, ravnateljica

Poslanico ministra, dr. Darja Felde si lahko preberete tukaj.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Dostopnost