Skoči na glavno vsebino

Sodelovanje z OŠ Kungota, ki je naša pobratena šola, se odraža v načrtovanih skupnih aktivnostih in obiskih. Eden takih je bil tudi obisk prireditve – Podelitev Prešernovih nagrad OŠ Kungota – v sredo, 21. februarja 2024, v mariborski Unionski dvorani. 90 učencev je skupaj z mentorji pripravilo spremljajoč program podelitve in sicer musikal Imagine.

Sproščen nastop otrok je spremljalo petje (musikal Briljantina, Bijelo Dugme, Metallica…), dramska igra in ples ter glasni aplavzi.

Osnovna šola Kungota svojim učencem vsako leto podeli Prešernove nagrade za likovno, literarno in fotografsko področje in letos so nas povabili k udeležbi na njihovem slavnostnem dogodku. 145 njihovih učencev se je odzvalo in ustvarjalo na Prešernovem natečaju s temo Čudežna vrata. Vsaka kategorija je imela nagrajence po triadah. Nagrajena dela so bila z opisom predstavljena med podelitvijo.

Čudovit  in vsebinsko globok nastop učencev (JA za USTVARJALNOST in odločen NE VOJNAM)  je zaokrožil nastop učiteljev s pesmijo Boba Marley-ja Could you be loved.

Po prireditvi je sledilo skupno načrtovanje aktivnosti za letošnje šolsko leto, ki ga žal nekoliko ovirajo kilometri, ki ločijo šoli.

Osnovni šoli Kungota z ravnateljico go. Zdenko Keuc se zahvaljujemo za povabilo na dogodek ter topel sprejem v njihovo družbo.

 

Dunja Peric, ravnateljica 

(Visited 73 times, 1 visits today)
Dostopnost